טיפות להרחבת אישונים

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

11/06/2023 | 17:20 | מאת: אורן

שלום בן 48, בבדיקת עיניים שגרתית אצל רופא עיניים, הרופא בדק מלבד הבדיקה שנעשית תחת הרחבת אישונים הוא אמר שיש לי אדומימיות/דלקת בעין, וזה לא טוב במצב הזה לעשות את הבדיקה הזו. נתן לי טיפות "ג'נטיל" ל-14 יום, ולחזור בעוד כמה זמן להמשך הבדיקה עם הרחבת אישוונים. קניתי את הטיפות ואני רואה שזה ליובש בעין. 1. האם יש מניעה להשתמש בטיפות מרחיבי אישונים במצב של יובש או אדומימיות בעין ? א"כ מדוע? 2. האם הדרך לבדוק קטרקט היא רק באמצעות הרחבת אישונים או שגם בלי זה הרופא יכול להתרשם אם יש או אין? תודה

אפשר לבדוק גם כשיש יובש אבל כנראה הרופא התרשם שהבדיקה לא תהיה אופטימלית. בדיקת קטרקט ובכלל בדיקה יסודית של העין - רק עם הרחבת אישונים.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות