מונוויז'ן בניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

11/06/2023 | 06:54 | מאת: הילה

שלום. בהמשך להתלבטות הקשה שלי לקראת ניתוח קטרקט אם לתקן ראיה לקרוב או לרחוק. עלתה האופציה של מונוויז'ן. תיקון ראיה בעין אחת לקרוב ובשניה לרחוק. מה ההמלצה והדעה בענין זה? יש לציין שעד כה כשהחלפתי מספרים במשקפיים ההסתגולות שלי היתה לא פשוטה. האם ההסתגלות למונוויז'ן בדכ קלה? האם ניתן לנתח עין אחת כפי שסוכם (כלומר שתי העיניים לרחוק או לקרוב) ולהחליט בהמשך? אשמח לעצות. הניתוח ממש קרוב ואני ממש בדילמה. יש לצייון שעובדת במהלך העבודה מול מחשב. אגב, לאיזה מרחק מכוונים מונוויזן? תודה

בדרך כלל מתחילים עם העין לרחוק ואז מחליטים לגבי השניה. קשה לצפות מי יסתגל ומי לא. אם הראיה עדיין די טובה בשלב זה, אפשר לנסות אצל אופטומטריסט לעשות הדמייה של מונו ויז׳ן בעדשות מגע ולבדוק איך מרגישים.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות