ניתוח קטרקט ותיקון ראיה

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

08/06/2023 | 12:33 | מאת: הילה

שלום רב אני מיועדת לניתוח בעוד זמן מה לשתי העיניים. כרגע עם מולטיפוקל כולל צילינדר וקטרקט בשתי העיניים. סוכם עם הרופא שתבוצע עדשה שתתקן מעבר לקטרקט את הראיה לקרוב כך שלא אזדקק למשקפיים וכן את הצילינדר. למעשה אצטרך משקפיים לרחוק. המספרים שלי כרגע מאוד קטנים. אשמח לדעת מה המשמעות. האם הראיה לרחוק תשאר כפי שהיא היום או תשתנה? כמובן למעט נושא הצילינדר. זאת כיון שכרגע לרחוק אני יכולה להסתדר מדי פעם גם בלי אלא רק לשימוש נהיגה, סרט וכו' והייתי שמחה שישאר כך. האם אפשרי? דובר על תיקון למס 2 לקרוב. כמו כן אשמח לדעת מתי ניתן בדכ אחרי הניתוח לחזור לעבודה רציפה מול מחשב ומה מומלץ. תודה מראש

אני לא יכולה לענות על השאלה שלך בצורה כזו, זה מורכב מדי וגם אין לי את כל הפרטים. תצטרכי להתייעץ עם המנתח. לגבי עבודה מול מחשב- אין סיבה שלא תעבדי תוך ימים ספורים כמובן בתנאי שהראיה תהיה מותאמת לכך עם או בלי משקפיים.

08/06/2023 | 21:03 | מאת: הילה

תודה על התגובה המהירה. אנסה לפשט את השאלה. במידה והעדשה מכוונת שמותקנת מתקנת ראיה לקרוב. האם ההרגשה היא כפי שמרגישים אנשים המרכיבים משקפי קריאה? כלומר בהרמת מבט המבט מטושטש? האם תיקון ראיה לקרוס משפיע על הראיה לרחוק? התייעצתי עם הרופא המנתח אך לא קיבלתי תשובה מלאה. איך ניתן להתייעץ עם מישהו נוסף?

תיקון הראיה לקרוב ללא משקפיים יגרום לטשטוש הראיה למרחק.

08/06/2023 | 22:35 | מאת: הילה

תודה. אם כך אמנם אני מבינה שההחלטה אם לתקן את הראיה לרחוק או לקרוב היא אינדיבידואלית. אך מה מומלץ? האם עדיף לתקן לקרוב ורז לחסוך צורך במשקפיים למחשב, לטלפון )לדוגמא בהצצה בטלפון ברמזור בדעת ההיגה( או לתקן את הראיה לרחוק ? בעבודה אני מול מחשב אך אולי ניתן לעזרה במשקפי אופיס?

08/06/2023 | 22:38 | מאת: הילה

ומה מקובל בדרך כלל תוך התחשבות בשימוש בטלפון מחדה וכו? )אני בת 50 אם רלוונטי(. פ רון אחא שנוצר הוא משקפי מולטיפוקל לאחר הניתוח עם מס'0 לרחוק /קרוב

הכי טוב לראות עם שתי העיניים לרחוק או לקרוב. את מה שחסר משלימים במשקפיים רגילים או מולטיפוקליים. הפשרה של לראות עם עין אחת מיועדת למי שרוצה למעט בהרכבת משקפיים.

09/06/2023 | 00:06 | מאת: הילה

השאלה היא מה מומלץ. לשפר את הקרוב או הרחוק

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות