ניתוח קטרקט בעין עצלה

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

06/05/2023 | 23:08 | מאת: דנה

האם יש משמעות לאיך שהמוח היה רגיל להתנהג עם עין עצלה אחרי ניתוח קטרקט, בשתי העיניים. הכוונה שהעין השניה היתה תמיד החזקה יותר. האם זה ימשיך להשפיע?

כעיקרון כן. לפעמים יש שיפור אחרי הניתוח בעיקר אם בעין העצלה היה מספר גבוה שלא תוקן במשקפיים בגלל שהיה פער גדול מדי ובניתוח אפשר להשוות את העיניים ואז לפעמים פתאום העין העצלה נכנסת לשימוש יותר.

07/05/2023 | 10:46 | מאת: דנה

במקרה שלי, אחרי הניתוחים, העין העצלה צריכה להתעלות על העין השניה שבה נשאר לי 1.5-, בגלל ששמו לי עדשת מולטיפוקל. האם ההעין העצלה תצליח לעשות זאת? יש לי בה כרגע קטקרט משני, כך שאני לא יודעת אם כדאי לי לחכות או לעשות משקפיים לרחוק עם 2.5-, לעין שמאל? דבר נוסף, יש לי כתוצאה מטיפולים כימותרפיים, דמעת יתר, האם ההליך של לשים פלאגים בעיניים, כדאי ולא מסוכן?

07/05/2023 | 11:06 | מאת: דנה

הכוונה ל1.5- ולא2.5-, כפי שבטעית כתבתי

אני פחות בעד עדשה מולטיפוקלית בעין עצלה. אם הקטרקט המישני משמעותי הייתי מטפלת בו ורק אז עושה משקפיים ואם זניח אז קודם משקפיים. אם יש דמעת אז לא ברור לי איך פלגים יכולים לעזור. אבל זו לא מומחיותי אז כדאי לשאול את הפורום המתאים.

07/05/2023 | 12:45 | מאת: דנה

את עדשת המולטיפוקל עשיתי בעין הלא עצלה. דווקא בעין העצלה בעדשה טורית, הראיה שלי טובה. השאלה אם הראיה הטובה בעין שהיתה עצלה, תצליח להתגבר על הראיה לרחוק הפחות טובה בעין השניה?

לא יודעת לומר תעשי לייזר ואז תדעי

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות