טשטוש ראייה מקרוב

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

07/03/2023 | 10:32 | מאת: עומר

יש לי קוצר ראייה עם צילנדר בעין אחת, לאחרונה שמתי לב כשאני מסתכל מקרוב על מסך הטלפון אני רואה את האותיות מטושטשות כמו כפל ראייה, לא רואה חד. השאלה היא ממה זה יכול להיגרם? האם שימוש רב בראייה למרחק יכול לגרום לקוצר ראייה מקרוב?

הסיבות יכולות להיות מגוונות אבל כעיקרון נשמע שיש לך בעיית מיקוד. אין קשר בין מאמץ ראייתי ומצב שכזה.

07/03/2023 | 15:31 | מאת: עומר

זה יכול להיות בעיה ברשתית? או שלא? כי זה תופעה חדשה שלא הייתה לי.

כן אבל פחות סביר

07/03/2023 | 15:55 | מאת: עומר

לפני משהו כמו שבועיים ילד ברחוב כיוון לעברי אור אדום(ככל הנראה לייזר) אבל לא הרגשתי סינוור ולא כלום, רק ראיתי אור אדום יוצא מהפנס, אז לא יודע אם בכלל פגע ברשתית ואם זה בגלל זה או שאין קשר? כי חדות ראייה נשארה אותו דבר אני יודע שעלול לפגוע בחדות ראייה.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות