ניתוח קטרקט בשתי העיניים, מולטיויז''ן והרדמה מלאה

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

22/01/2023 | 07:52 | מאת: הילה

שלום רב הופניתי לניתוח קטרקט בשתי העיניים. אני בת 50 ומשתמשת במשקפי מולטיפוקל. מספר שאלות בבקשה: יש לי צילינדר גדול בעין אחת וקטן בשנייה. הומלץ לי עדשה טורית לתיקון הנ"ל. האם מומלץ. בנוסף, עקב מצמוץ רב בשלב הזלפת הטיפות בבדיקה הומלץ לי לעבור את הניתוחים בהרדמה מלאה. במה הנ"ל כרוך? האם זה הרדמה כמו ניתוח רגיל? שאלה נוספת - אני עובדת ביום יום 8-10 שעות מול מחשב. מה הצפי לחזרה מלאה לעבודה אחרי כל אחד מהניתוחים? ושאלה אחרונה - מכיון שצורת העבודה שלי היא מול מחשב המליץ המנתח על תיקון הראיה רק לקרוב ולהשתמש במשקפיים למרחוק. קראתי על מצב בו משתילים בכל עין עדשה אחרת קרוב ורחוק ואז אין צורך במשקפיים כלל. האם עדיף על מולטיפוקל ומה יכולת ההסתגלות של המח לנ"ל? יש לציין שבהחלפת מסגרת משקפיים נתקלתי בזמן התגלות לא קטן. תודה רבה

לגבי עדשה טורית לתיקון צילינדר- אם יש פער גדול בין העיניים ושוב זה עניין יחסי, אז כן יהיה טוב לתקן את הצילינדר בעין הבעייתית. זה יקל גם על הסתגלות למשקפי מולטיפוקל בעתיד. אני גם ממליצה לאנשים שהם קצרי רואי ורגילים לראות מקרוב ללא משקפיים, להשאר עם קוצר ראיה ואז להרכיב משקפיים רק לרחוק. לא הבנתי אם את קצרת רואי מדבריך. עדשות מולטיפוקליות זו אופציה טובה אבל נושאת פוטנציאל של תופעות לוואי מהעדשה בעיקר של הילות בלילה. לגבי ההרדמה אני חושבת שהמצמוץ לא צריך להפריע ואין צורך בהרדמה כללית אבל אולי את מקרה ממש חריג ובלתי נשלט.

22/01/2023 | 08:28 | מאת: הילה

שלום ותודה על התגובה המהירה. המלצת הרופא היתה לאפשר תיקון של הצילינדר בשתי העיניים (באחת 2.5 ובשניה 1.17). לגבי סוג הראיה אני מרכיבה כרגע מולטיפוקל כלומר לרחוק ולקרוב. בשניהם מספרים לא גדולים (עד 1.5). האם מומלץ לבצע מולטיויזן במקום מולטיפוקל? חוששת מתופעות הלוואי של המולטיפוקל. בנוסף בנשא ההרדמה איך ניתן לדעת עד כמה יש צורך בהרדמה מלאה? תודה

עדיין לא הבנתי אם את קצרת רואי או שיש רוחק ראיה אבל המספר לא גדול בכל אופן. לגבי הצילינדר- אם את מכוונת למונו-ויז׳ן אז אפשר לתקן לרחוק את העין עם הצילינדר הגבוה והעדשה הטורית ואילו בעין עם הצילינדר הקטן אפשר לכוון לקרוב. לגבי ההרדמה זה עניין של התחושה של המנתח ואם הוא לא מרגיש בנוח לנתח במקומית אז תישמעי לעצתו.

23/01/2023 | 07:31 | מאת: הילה

שלום. מחדדת על מנת להבין. מניחה שאני נחשבת לקצרת ראיה כיון שאני מרכיבה משקפי מוליפוקל. משקפים לראיה מרחוק מזה שנים, במספרים קטנים. הומלץ לי לתקן את הצילינדר בשתי העינים (עין אחת 2.5 והשניה 1.15). מכיון שאני עובדת יום שלם מול מחשב מתלבטת מה הכי נכון עבורי. עדשות רגילות וביטול הצורך בראיה לרחוק או לקרוב, מונוויז'ן או מולטיפוקל. כמובן שאשמח "על הדרך, להפטר מהמשקפיים לחלוטין אבל קראתי התייגויות לגבי כל אחת מהשיטות. אני מודאגת גם מקצב ההחלמה והחזרה לעבודה. מבחינת הרדמה האם ההרדה היא כמו לניתוח רגיל או מדובר בטשטוש בלבד? מטריד אותי כיון שמובר בפעמיים.. ואחרון - קיימת התלבטות אם לבצע בלייזר או בניתוח רגיל. הניתוח בלייזר הוא בעלויות גבוהות מאוד. אשמח לעצות. כרגע מרגישה שהמנתח שפגשתי לא נתן לי תשובות ואני חוששת. תודה

אסביר את עניין הלייזר- הלייזר הוא סכין משוכלל שעושה כמה שלבים בניתוח אבל לא את כולו. הוא מסייע למנתח אבל לא חיוני. יש בו יתרונות ועד כמה שאני רואה זאת אין בו חסרונות. ישנם מקרים שיש בו ייתרון גדול- למשל בגברים שנוטלים תרופה מסויימת לערמונית ויכולה ליצור הפרעה בניתוח. אם אין לך בעיה כספית תעשי בלייזר ואם זה כן מכניס לקושי אז תוותרי עליו. יותר חשוב להשקיע בעדשה המיוחדת לתיקון הצילינדר למשל כי לזה אין תחליף.

23/01/2023 | 07:56 | מאת: הילה

תודה רבה. והאם לדעתך עדיף לשלב בנוסף לתיקון הצילינדר גם מולטיפוקל או עדשה רגילה? מבחינת הסתגלות וכו', הבנתי שמונוויז'ן יותר בעייתי

אני פחות משתילה עדשות מולטיפוקליות כי יש להן תופעות לוואי מטרידות כמו הילות סביב מקורות אור בעיקר בחשיכה. אני יותר בעד מונו ויז׳ן קל עם הבדל של 1.5 דיופטר בין העיניים ועדשות לתיקון צילינדר.

23/01/2023 | 08:36 | מאת: הילה

תודנ רבה על התשובות המפורטות. איך ניתן להגיע אליך?

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות