השוואה בין בליזר מול ידנית כירורגית לניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

11/01/2023 | 02:03 | מאת: אורי פרידמן

שלום ד"ר מיכאלי. מנתח עד כמה שיהיה מומחה ובעל כישורים בפעולות כירורגיות, האם בהשוואה ללייזר יש יתרון לניתוח ידני על פני לייזר? ואני אמור לבחור את שיטת ביצוע החיתוך. ורוצה להבין באמת האם יש יתרון אפילו אחד בשיטה הידנית, או שהליזר עדיף ב100%. מציין כי אין לי שום בעיה בעיינים למעט מקטרקט. תודה על המענה!

יש יתרונות לליזר אבל הם בדרך כלל קלים, כשמדובר על ניתוח אצל מנתח מיומן. ישנם מיקרים שבהם ללייזר יתרונות משמעותיים וזה יכול להיות ברור רק אחרי בדיקה אצל המנתח. למשל במקרים של בעיית קרנית מסויימת או אצל גברים שנוטלים תרופה לערמונית. ישנם כם מיקרים שבהם לא ניתן להשתמש בלייזר- למשל כשהאישון לא מתרחב בצורה מספקת.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות