קאטרקט לשני העיניים.

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

07/01/2023 | 22:11 | מאת: רות

עשיתי קאטרקט לשני העיניים עין השמאלית בחודש אוקטובר ש.ז. בעין השמאלית רואה טוב לרחוק באותה עין. לקרוב אצטרך משקפיים ובעין הימנית עשיתי לפני 10 ימים. רואה טוב מקרוב.אבל לקרוא ספר המנתח אמר שאזדקק למשקפי קריאה . שאלתי היא האם סביר שעושים קאטארקט לכל עין מרחק אחר ? לא היה עדיף לעשות לשני העיניים קאטארקט לרחוק. ואז רואים מצויין לרחוק בשני העיניים. ולקרוב להשתמש במשקפיים ? כשאני רואה טלויזיה. בצד שמאל של הטלויזיה רואה נקי.ובצד ימין פחות. כאילו המסך לא אחיד. אמרו לי שזה יסתדר כי המח יתרגל ויסדר את זה קצת מפריע לי המצב הזה. האם באמת תסתדר לי הראייה במיוחד בטלויזיה זה קצת מפריע לי

אין חוקיות ולכל אחד יש העדפות שונות. 10 ימים אחרי ניתוח זה שלב מוקדם ולכן יש סיכוי טוב שתהיה הסתגלות מצויינת.

25/01/2023 | 21:08 | מאת: רות

אני כבר כחודש אחרי ניתוח קטארקט בעין ימין. הרופא עשה לי קטארקט לראיה מקרוב ואמר לי שאוכל ל. עדיין רואה מטושטש.

25/01/2023 | 21:34 | מאת: רו.

אני כבר חודש אחרי קטארקט ראיה לקרוב בעין ימין. ולמרות זאת אני עדיין רואה מטושטש בפלפון. ונזקקת למשקפי קריאה. שאלתי זה סביר שעדיין רואה מטושטש.

כנראה שהמספר לא יצא מדוייק אבל ייתכן שיש בעיה למשל בצקות למיניהן. אם הרופא אמר שהכל תקין והראיה עדיין מטושטשת אז זה כנראה עניין של מספר ואז יהיה צורך במשקפיים.

27/01/2023 | 09:28 | מאת: רות

מה דעתך. האם לא היה רצוי היה לעשות את שני העיניים קטארקט לרחוק. ולקרוב הייתי מרכיבה משקפיים. מה שקורה לי עכשיו שבטלזויה מסנור לי בעין ימנית.ולא רואה את התמונה שווה. כששאלתי את המנתח. אמר לי שאני ביקשתי. הייתי תמוהה. כי אני לא. הוא צריך להחליט מה אני צריכה. שאלתי. האם עלי ללכת והיבדק אצלו. או אצל רופאת עיניים. ואולי עד מוקדם. כי אני אחרי 5 שבועות אחרי הנתוח ?

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות