שלושה חודשים אחרי הניתוח

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

11/12/2022 | 16:07 | מאת: ריקי

שלום לרופא, עעברתי ניתוח קטרקט לפני שנה בעין ימין ולפני שלושה חודשים בעין שמאל. חודשיים אחרי הניתוח השני התאימו לי משקפיים לקריאה. כשאני מרכיבה אותם אני רואה בסדר אך מרגישה אי נוחות. כשאני מסירה אותם אני רואה פחות טוב מקרוב. עם הזמן ככל שאני מרכיבה אותם יותר אני מרגישה שהראיה שלי מקרוב יותר ויותר לא טובה. התאימו לי עכשיו משקפיים לקריה מספר 2.5 ולמחשב 1.5. ז"א שהראיה שלי באמת נעשתה פחות טובה מקרוב. עד עתה הבדיקה הראתה שמספר 1.5 מתאים גם למחשב וגם לקריאה. שני אופטמטריסטים בדקו ומצאו שאלה המשקפיים שמתאימים לי. האם יש לרופא חוות דעת או עצה בנושא? בתודה מראש.

בדרך כלל המספר למחשב 1.5ֶולקריאה 2.5. אם יש קושי גם עם המשקפיים ייתכן שיש בעיית מיקוד ואז כדאי להתייעץ עם אורתופטיסטית ולשקול תוספת של פריזמות במשקפיים.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות