בחירת מנתח לניתוח קטרקט עם צילינדר

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

26/11/2022 | 21:44 | מאת: אמיר

שלום, אני בשלב בחירת רופא לניתוח קטרקט: 1. במיפוי הקרנית לתיקון צילינדר – האם הטכנאי קובע איזו עדשה תיושם ומה כיוונה או שלרופא המנתח יש שיקול דעת? 2. נראה שרוב מנתחי הקטרקט הם בעיקר מומחים לתחומים (רשתית, גלאוקומה, קרנית וכו). אם הרופא עתיר נסיון ניתוחי ומוניטין באותו תחום ראשי ואומר שהוא גם מנתח קטרקט, האם אוכל להסיק שגם בניתוח קטרקט תהיה לו מומחיות רבה? תודה !

הרופא הוא הקובע את העדשה. הטכנאי מודד. יש הרבה רופאים שמנתחים בעיקר רשתית למשל וטובים מאד בניתוחי קטרקט. אם יש עניין של עדשה מיוחדת למשל לתיקון צילינדר אז עדיף מומחה קטרקט.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות