ריפוי קטרקט בדרך התזונה

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

07/11/2022 | 14:13 | מאת: ריפוי

יש לי קטרקט במצב בשל לניתוח. השאלה אם התזונה שלי תיהיה רק Raw פירות וירקות - יש מצב שהקטרקט יתמוסס והעיניים יחלימו? תודה.

לא אין קשר כזה בין תזונה להתפתחות קטרקט ואין משהו שידוע עוזר להפחתת התקדמותו. יש קשר לא מבוסס לויטמין E וכנראה C

07/11/2022 | 19:26 | מאת: ריפוי

אז להרבות בויטמין C וגם בויטמין E ? האם צום מים (בפיקוח, מספר שבועות) יכול למוסס קטרקט ?

לא להרבות כי זה עלול להיות רעיל. לכן כרגע אין המלצה לתוספי מזון מסוג זה כי המינונים רעילים. צום מעם יכול להחמיר קטרקט.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות