תיקון צילינדר בניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

05/11/2022 | 11:23 | מאת: אמיר

אני לפני ניתוח קטרקט בשתי העיניים. עד כה השתמשתי במשקפי מולטיפוקל עם תיקון צילינדר. מסתבר שמספר הצילינדר שלי השתנה על פני השנים וגם לאחרונה. 1. האם יתכן שהצילינדר השתנה בגלל הקטרקט? 2. האם יש טעם לעשות תיקון צילינדר עם עדשות טוריות בניתוח הקטרקט אם הצילינדר משתנה? האם מיפוי הקרנית יכול לסייע בתשובה על השאלה הזו? תודה, אמיר

הצילינדר משתנה מעט עם הגיל מסיבות שונות- צניחת עפעפיים, שינויים בקרנית, קטרקט. כשמתקנים את הצילינדר בניתוח לוקחים את השינוי הצפוי בחשבון. בכל אופן אם הצילינדר גבוה והוא מתאפס ואז עם השנים נוצר תילינדר של 0.5-1 דיופטר, זה לא נורא. מיפוי קרנית עוזר להבין את אופי הצילינדר.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות