נתונים לאחר ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

29/10/2022 | 17:43 | מאת: זוגית

ד'ר עדי שלום .עברתי ניתוח קטרקט לפני 3 חודשים. ומוזמנת בימים הקרובים למנתח לבדיקת קטרקט בעין השניה.(מסיבות אישיות דחיתי עין שניה) בזמנו המנתח המליץ עין שניה לקרוב. ובכלל לא דיבר איתי על תוצאות הניתוח והנתונים בעין שנותחה. חודש לאחר הניתוח בעין לרחוק פניתי לאופטומטריסט אשר מצא, חצי צילינדר ומספר 0.5. בבדיקה מצא ראיה 6/12. הזמין אותי לאחר שבוע ומצא 6/10 ואחרי כמה ימים 6/10 ושוב 6/9. בשבוע שעבר שוב 6/12 1. האם חצי צילינדר וחצי מספר זה תקין? לאחר ניתוח קטרקט?(לא היה לי קודם צילינדר) 2. למה השינויים מדי בדיקה בערכים? האם לא אמור לאחר ניתוח להיות 6/6 או קרוב לזה? (מעיד על חוסר הצלחה בהתאמת עדשה?) 3. מה לעשות לדעתך בעין השניה? הנתונים הללו לאחר הניתוח מטרידים אותי אודה לחוות דעתך תודה רבה

אכן שארית של מספר כמו שנשאר אצלך הינה נפוצה. משתדלים להשאיר מספר פחות מחצי דיופטר אבל לא תמיד זה מצליח. מכיון שאינך רואה ממש טוב בעין הראשונה, לא בטוח שכדאי בעין השניה לכוון לקרוב. הנטייה שלי לכוון לרחוק דוקא ולקחת בחשבון את הסטייה שיצאה במספר במטרה להצליח לכוון יותר טוב לראייה למרחק בעין השניה.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות