ניתוח קטרקט- לייזר או סנטוריון

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

17/10/2022 | 20:41 | מאת: קרן

מה ההבדל בין ניתוח קטרקט בלייזר לניתוח במכשיר הסנטוריון (פקומוליספיקציה)? אבי שוקל ללכת לעשות את הניתוח פרטי במקום בביתחולים נהריה בשל כך?

כל ניתוח קטרקט מתבצע בעזרת מכשיר פאקו כמו הצנטוריון או מכשיר דומה. הלייזר הינו סכין שמסייע בניתוח ואין חובה להשתמש בו אבל הוא בהחלט עוזר במיוחד במקרים של קטרקט מאד מתקדם או כשיש אי ספיקה של הקרנית, או בעין קטנה מאד.

17/10/2022 | 22:51 | מאת: קרן

אז ניתוח לייזר לקטרקט זה משהו אחר מניתוח עם צנטוריון להסרת קטרקט? או שזה גם נחשב לייזר (סורי על הבורות)

17/10/2022 | 22:54 | מאת: קרן

האם יש סיכון בלייזר שאין בצינטוריון או להפך? כמו כן האם יש טעם ללכת לעשות לייזר באופן פרטי או שאם יש אפשרות לעשות בבית חולים מטעם הקופה זה נותן מענה מספיק טוב?

כתבתי בתשובה שכל ניתוח מתבצע במכשיר פאקו (למשל צנטוריון) לא כל ניתוח מתבצע עם לייזר. ההחלטה על לייזר תלויה במנתח וברצונכם אבל לדעתי צריכה להילקח בהתאם לנתוני הבדיקה של העין.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות