עדשות לרחוק מתקנות גם ראייה לקרוב

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

14/06/2022 | 12:51 | מאת: מריה

מבקשת לשאול: אם בנתוח קורקט ישימו לי עדשות לרחוק, האם הראייה לקרוב גם תשתפר? תודה

כן אבל אם תראה לרחוק ללא משקפיים, תזדקק למשקפי קריאה.

14/06/2022 | 19:06 | מאת: מריה

תודה לרופא על התשובה אם אפשר עוד הבהרה: עכשיו יש לי משקפי מולטיפוקל כי צריכה עדשות לרחוק וקרוב בשתי העיניים. אני צריכה לעשות בינתיים נתוח קטרקט בעין אחת. 1.רוצה לבקש בניתוח עדשה לרחוק. האם מספר המשקפיים לקרוב בעין המנותחת גם ירד כתוצאה מכך? 2. האם אצטרך עדיין משקפי מולטיפוקל, כי בעין השנייה לא אטפל עכשיו? (כי הקטרקט קל בה) 3. יהיו הבדלים גדולים בראייה ,בין העין המנותחת לעין הלא מנותחת. האם זה יפריע לראייה? תודה רבה

אני לא יודעת מה המספרים שלך היום לכן לא יכולה לענות על שאלותיך

14/06/2022 | 22:16 | מאת: מריה

שוב תודה לרופא. 1. בעין שמעוניינת לעבור נתוח קטרקט מספר העדשה במשקפי מולטיפוקל עכשיו : לרחוק 3/4 3 לקרוב 6 2. בעין שלא תנותח: לרחוק 1/2 3 לקרוב 6 תודה רבה

זו בעיה כי יווצר פער משמעותי בין העיניים שעלול להיות לא נוח. המספר לקרוב צפוי לרדת בערך לשלוש. עדיין יהיה צורך במשקפיים לעין השניה אבל ייתכן שמולטיפוקל לא יהיה נוח ויהיה צורך בזוגות נפרדים.

14/06/2022 | 23:52 | מאת: מריה

באמת תודה על ההסבר המעולה. אז כדאי לנתח גם את העין השנייה עם הקטרקט הקל? יש לכם הסכם עם הקופות? עם הביטוח? תודה רבה

אם יווצר קושי באיזון יהיה כנראה צורך לנתח את העין השניה.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות