בצקת ברשתית אחרי קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

11/05/2022 | 16:25 | מאת: לבנה

שלום פרופ מיכאלי לפני 4 חודשים עשיתי ניתוח קטרקט ולפני שבועיים אבחנו לי בצקת ברשתית עדין רואה מטושטש למרות טיפול נבנק וסטרודקס זה סביר? כמה זמן לוקח בממוצע עד שרואים טוב?

ד״ר מיכאלי…. זה לוקח זמן של שבועות ארוכים בדרך כלל וכמובן שמשך ההחלמה תלוי בחומרת הבצקת.

11/05/2022 | 17:21 | מאת: לבנה

תודה רבה על תשובתך שכחתי לציין שהיה לי בהתחלה חודש אחרי הניתוח ציסטות בודדות של נוזל וטופלתי וזה עבר לי אחרי חודש ואז זה שוב חזר זה דבר שעוד יכול לחזור על עצמו מספר פעמים נוספות בלי סוף?

בדרך כלל כשזה חוזר זה סימן שצריך להוריד את הטיפות הרבה יותר לאט ואפילו להצשיך עם ויפה ביום למספר חודשים. אם זה בכל זאת ממשיך לחזור כדאי להתייעץ עם מומחה רשתית כי לפעמים יש גורם נוסף שמונע החלמה מלאה.

11/05/2022 | 17:32 | מאת: לבנה

המון המון תודה מעריכה המון שאלה נוספת הפעם הזאת הרופאה נתנה לי סטרודקס ונבנק בגלל אובאיטיס שכרגע כבר לא פעילה האם זה היה נכון לתת פרד פורטה במקטם סטרודקס או שזה אותו דבר?

יש רופאים שחושבים שפרד פורטה טוב יותר אבל זה לא ממש משנה. אם אין שיפור או שזה חוזר שווה לנסות שינוי.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות