אובאיטיס לאחר נתוחי קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

09/05/2022 | 07:00 | מאת: ניקול

שלום ד"ר מיכאלי לפני שנה ו 5 חודשים עברתי נתוח קטרקט בשני עיניים בלייזר, עין רחוק ועין לקרוב. מאז הניתוח אני סובלת קשות מתחלואי עיניים, יובש עיניים דביקות בעין שנותחה לקרוב כל פנס הופך לזקוקי דינור. לפני 9 חודשים הופיע גם אובאיטיס בעין שמאל (לקרוב) הוזרק לי צלסטון. כחודש וחצי הובחנתי שוב באובאיטיס ימין קדמי שמאל אמצעי אחורי עם טשטוש קשה בראיה. מטופלת בכדורי סטרואידים וטיפות סטרודקס(עברתי בדיקות נמצאו תקינות). האם זה קורה אחרי ניתוח קטרקט? האם יתכן שהיה זיהום בחדר ניתוח ?? לפני הניתוחים לא סבלתי מעולם ממחלות עיניים אפילו לא מיובש למרות שעבדתי מול מחשב שעות רבות. אודה לך על איזה שהוא מענה בברכה ניקול

אחרי ניתוח קטרקט יכולים להיות סיבוכים מגוונים, אובאיטיס הינו הפחות נפוץ שביניהם ובמיוחד דו צדדי. כשיש אובאיטיס דו צדדי זה בדרך כלל מרמז על בעיה סיסטמית גופנית ומחייב ברור שלם שכולל בעיקר בדיקות דם רבות. יכולה כן להיות בעיה כתוצאה מהניתוח שהיא בדרך כלל לא זיהומית אלא דלקתית ונובעת ממיכשור וחומרים שמשמשים בניתוח. זה יותר נפוץ באנשים שסובלים מסכרת למשל. זיהום בדרך כלל נובע מחיידקים שמגיעים מהעפעפיים של המטופל ופחות מזיהום בחדר הניתוח אבל לא סביר שמדובר בזיהום כי זה סיבוך מאד מאד חמור ומצריך ניתוח והזרקות אנטיביוטיקה לעין וזה לא המקרה שלך. כדאי אולי לעשות התייעצות עם מומחה לאובאיטיס.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות