עדשה מולטיפוקלית-לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

26/04/2022 | 22:38 | מאת: יוסי קדוש

בן 45 ,לאחר ניתוח קטרקט בעין אחת בלבד (ימין) בעדשה מולטיפוקלית טורית (PanOptix). בעיין השנייה הלא מנותחת מינוס 4.5 ומינוס 1.5 צילינדר ומרכיב עדשת מגע מולטיפוקלית. עברו שבועיים מהניתוח ואני רואה בעייין ימין 6/6 לרחוק . אולם לקרוב (מרחק הסתכלות בפלאפון) אני רואה מטושטש בעיין ימין ואילו בעיין הלא מנותחת(שמאל) אני רואה לקרוב ממש טוב (אפילו ללא עדשת מגע). שאלתי: האם זה תהליך נורמלי שבו אני רואה טוב לרחוק ולמחרק ביניים ולא רואה טוב לקרוב בעיין המנותחת ? האם זה יכול להסתדר לבד?

עקרונית בעין שנותחה אתה אמור לראות גם לקרוב. אבל בגלל קוצר הראיה בעין השניה- העין הלא מנותחת רואה טוב יותר לקרוב. הסבר מדוייק וספציפי למצבך יש לקבל מהמנת שיש בידיו את כל הנתונים.

28/04/2022 | 02:22 | מאת: יןסי

כלומר את אומרת שעיין שיש לה קוצר ראייה רואים טוב לקרוב) ללא משקפיים או עדשות)? מדוע בעיין המנותחת אני לא רואה כלום במרחק מהטלפון של20 ס"מ וכן רואה מצויין במרחק טלפון של 40 סמ?

זה הכל תלוי ברפרקציה, במספר של העין. כאדם קצר רואי היית רגיל לקרב את הדברים כדי לראות ועכשו תצטרך להתרגל למרחק החדש.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות