צילום עם טבעת הארה מסנוורת

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

13/04/2022 | 19:11 | מאת: דנית

שלום, הצטלמתי היום להנפקת דרכון ות.ז., ישבתי ממרחק של כמטר מהמצלמה שמוקפת בעיגול מואר (ודי מסנוור) וביקשו ממני להסתכל לכיוון המצלמה לזמן די ממושך כי היו שני צילומים וזה לקח זמן, בערך דקה, חלק מהזמן לא הסתכלתי לעדשה אלא ישירות לטבעת ההארה (כי לא הייתי בטוחה בהתחלה לאן אני אמורה להסתכל). לאחר מכן, כשהסרתי את המבט מהמצלמה, היו לי מעין "שאריות" אור/"תמונת" אור בעיניים לחצי דקה בערך שחלפה לאחר מכן, האם יכול להיגרם נזק לעיניים? למה הרגשתי את תחושת "שאריות" האור בעיניים? תודה

לא קרה שום נזק. האור עושה גירוי לרשתית ונשארת הילה לזמן מה כמו כשמסתכלים על השמש לרגע ואז כשסוגרים את העין יש כתם סגול לזמן מה.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות