קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

08/04/2022 | 13:49 | מאת: שרית

שלום. בת 43 ומועמדת לניתוח קטרקט בעין ימין. לא מרכיבה משקפיים. (מקבלת זריקות דפופרוברה מעל 20 שנה עקב אנדומטריוזיס... האם זאת יכולה להיות הסיבה להיווצרות קטרקט בגיל מוקדם?) אם אפשר בקצרה להסביר כאן על כל סוג של עדשה: מה אלה עדשות מונופוקליות? עדשות טוריות? מונופוקליות-טוריות? מה אלה עדשות טריפוקליות? סימפוני? EDOF? הייתי רוצה שלא יהיו הילות או סינוור. לכן להבנתי מולטיפוקליות לא באות בחשבון. מה גם שהרופא בקצרה אמר שלעצמו לא היה בוחר בהן. תודה.

תרופות שמכילות סטרואידים מזרזות התפתחות של קטרקט. לא יודעת מה את מקבלת. עדשות טוריות נועדו לתיקון צילינדר (אסטיגמציה). מולטיפוקליות וסימפוני=EDOF, מתקנות גם לרחוק וגם לקרוב או לטווח ביניים אבל גורמות להילות ולכן גם אני לא ממליצה עליהן.

08/04/2022 | 17:57 | מאת: שרית

תודה על התשובה. אז בעצם את ממליצה על מונופוקליות רגילות?

כן בהחלט

08/04/2022 | 18:51 | מאת: שרית

המון תודה!

08/04/2022 | 20:24 | מאת: שרית

עוד שאלה אם אפשר, האם משקפיים יוכלו להקל על הראייה ואולי לדחות את הניתוח? האם כדאי לדחות את הניתוח ?

לא יודעת צריך לבדוק

08/04/2022 | 20:42 | מאת: שרית

איך בודקים? אצל האופטומטריסט? אצל רופא העיניים?

גם וגם אפשר

08/04/2022 | 21:05 | מאת: שרית

תודה!

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות