אחרי ניתוח קטרקט ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

07/04/2022 | 09:39 | מאת: נעמי

שלום ד"ר אני 8 ימים לאחר ניתוח קטרקט. משתמשת בפרד פורטה, ונבנק כל אחד 3 פעמים ביום. 1. האם יתכן שטיפות עיניים גורמות לתופעות לוואי במערכת העיכול? אם כן אז איך אפשר למנוע? 2. אם הקאתי אתמול כמה פעמים האם זה יכול להזיק לקטקט כי אמרו לי להמנע ממאמץ פיזי. תודה רבה

הטיפות יכולות לגרום להפרעה במערכת העיכול אם כי זה נדיר יחסית. כדי למנוע ירידת הטיפול לאף ולגרון ומשם למערכת העיכול כדאי מיד אחרי הטפטוף ללחוץ עם אצבע על הצד הפנימי של העין בכיוון האף ובכך לסתום את הצינורית שמנקזת דמעות וטפטת מהעין, למשך 2 דקות.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות