בדיקת ראיה לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

06/03/2022 | 08:23 | מאת: אדם

האם בדיקת ראייה אצל אופטומטריסט כשלושה שבועות לאחר ניתוח קטרקט מהווה סיכון לזיהום לעין שנותחה ? (העין עדיין מקבלת  טיפות סטרואידים לעוד  כ 10 ימים) הבדיקה נדרשת כדי לבדוק במדויק את חדות הראיה לרחוק בעין שנותחה, וגם כדי לנסות עדשות מגע לעין השניה, לשם בדיקת הסתגלות למונוויז'ן וקבלת החלטה בנושא.

מבחינת הניתוח אין חשש להידבקות במיקרוב מסוכן. תמיד כשעושים בדיקת עיניים יש חשש להידבק בוירוס מדבק ולא מסוכן שאחד המקומות ה״טובים״ להידבק בו הוא בעת בדיקת עיניים או בחדר ההמתנה.

06/03/2022 | 09:20 | מאת: אדם

אם הבנתי נכון, אז אין סיכון עודף מהרגיל לזיהום בעין שנותחה בשל הנגיעה בפנים של מכשירי הבדיקה ?

הבנת נכון

06/03/2022 | 10:18 | מאת: אדם

תודה רבה

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות