התחלת קטרקט ועדשת תוך עינית בעין עצלה

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

03/03/2022 | 09:18 | מאת: ציונה

יש לי התחלת קטרקט בשתי העיניים. השמאלית עצלה עם 0.75 צילינדר ומינוס 3.5. מה רצוי להשתיל? עדשה טורית מולטיפוקלית או ביפוקלית? מומלץ טורית או לא? לגבי הימנית- רבע צילינדר ומספר נמוך יחסית ... מה מומלץ להשתיל להסרת משקפיים? תודה

כשיש עין עצלה מומלץ להימנע מעדשות מולטיפוקליות. לגבי הצילינדר- אפשר לקבוע רק אחרי הבדיקה אצל הרופא ולא לפי המשקפיים, לפעמים במשקפיים יש צילינדר אבל בניתוח אין צורך בעדשה לתיקון צילינדר.

03/03/2022 | 16:26 | מאת: ציונה

לעין העצלה רצוי עדשה תוך עינית ביפוקלית? כלומר לשני מרחקים- רחוק ובינוני? האם בהתחלת קטרקט רצוי לנתח או להמתין?

כשיש עין עצלה אז לשתי העיניים רצוי עדשה רגילה מונופוקלית. מנתחים כשמפריע או שהקטרקט מתקדם ומחייב זאת מבחינה רפואית.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות