הרבה זמן אחרי ניתוח קט' הראיה לא נוחה ולא מסתדרת בראיה הכוללת

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

27/02/2022 | 17:00 | מאת: צופיה

שלום, עברתי ניתוח קטרקט. בעין ימין לפני כשנה. העדשה היתה מונופוקאלית. טווח ביניים 1.5. אני חווה חוסר נוחות גבוה וממש התנגשות בין שתי העיניים. בהתחלה הייתי בטוחה שזה יעבור.. אבל זה פשוט לא נוח. אני מרגישה תחושה מלאכותית בעין וכמו פזילה. או שהטווח לא מתאים. או שהעדשה עצמה לא הורכבה טוב. אין לי מושג מה הבעיה אבל העין כואבת לי, והתמונה שרואה היא כזאת לא סימטרית וזה ממש משגע אותי... מה אפשר לעשות בענין? אני חווה ירידה נוראית באיכות חיים. רואה תמונה מפוצלת שמתנגשת. אשמח לתשובה מפורטת. תודה

יתכן שבעקבות הניתוח נוצר פער גדול בין העיניים ולכן הקושי. יתכן שתצטרכי אפילו לנתח את העין השניה לצורך איזון העיניים. בכל מקרה את צריכה לעבור בדיקה ובה לבדוק גם את העניין הזה וכם שאין בעיה נוספת אחרת.

27/02/2022 | 18:31 | מאת: צ

תודה אכן מרגישה פער גדול. ואין סיכוי שארצה לנתח את העין השניה, כי זה מפחית את איכות הראיה... ניסיתי להרכיב על העין המנותחת עדשה שתפצה אך זה לא עוזר ורק מגביר את התחושה הלא נוחה בעין. מה האופציות שניתן להקל על זה? חוץ מניתוח של העין הבריאה? אני ממש אובדת עצות ומתוסכלת מזה. תודה .

עדשת מגע יכול לסייע ביצירת איזון אם זה לא מצליח עם משקפיים. לייזר להסרת משקפיים לא נראה לי מתאים בשלב זה.

28/02/2022 | 12:16 | מאת: צ

תודה. ניסיתי כבר עדשת מגע מולטיפוקל וזה מרגיש ממש כבד בעדיין. כאילו אני עם 2 עדשות. לא נוח. *האם ניתן לתקן בלייזר את הניתוח או שזה נחשב כמו לעשות ניתוח לעין מחדש? *מה היתרונות והסיכונים בניתוח לייזר כזה? *ולמה לא מתאים לדעתך בשלב הזה?

יתכן שניתן לעשות שינוי בעין שנותחה כבר. צריך לבדוק במכון לייזר להסרת משקפיים. את העין שלא נותחה לא כדאי לנתח בלייזר להסרת משקפיים. זה פחות הגיוני כי סביר שתזדקק לניתוח קטרקט בשנים הקרובות.

28/02/2022 | 20:46 | מאת: צ

מה הסבירות? כולי תקוה שלא. אז תאחלי לי בבקשה שלא.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות