ארבע שאלות לפני קביעת ניתוח קטרקט.

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

03/01/2022 | 05:36 | מאת: מיכל

שלום, מקווה שארבע שאלות זה בסדר... 1. האם צריך להמתין ל"הבשלת" הקטרקט או עדיף לנתח מייד כשמאובחן? 2. האם מנתחים את שתי העיניים בניתוח אחד? 3. כאדם חרדתי במיוחד, אני מעדיפה ניתוח בהרדמה כללית. האם זה מסוכן יותר מבחינת העיניים? 4. אני סובלת מאוד מעננים אפורים (פלואוטרס, אבל לא "זבובונים" אלא עננים) שנגרמו לפני מספר שנים עקב היפרדות זגוגית. זה מהווה סיכון גדול יותר בניתוח קטרקט? האם יש סיכוי שהעננים יחלשו או יעלמו אחרי הניתוח? תודה רבה.

1. עדיף לנתח כשהקטרקט מפריע בצורה משמעותית או שהוא מתקדם משמעותית גם אם לא מפריע. 2.לא 3.לא 4. אין קשר לניתוח. זה באזור אחר אבל הם כן עלולים להחמיר כתוצאה של הניתוח.

04/01/2022 | 23:42 | מאת: מיכל

תודה רבה.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות