קטרקט משני קטרקט משני

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

23/12/2021 | 19:49 | מאת: איתי

שלום 1.בקטרקט משני ככל שעושים יותר מאוחר יכול להיות עכירות מרובה וכתוצאה מזה יותר זמן של תופעות של פלוארטס הכוונה לזבובים בשדה הראיה שימשכו הרבה זמן או שזה לא משנה ? מתי התופעה אמורה לחלוף? 2 במידה ולא מרכיבים משקפי קריאה זה יכול להזיק לעין ? היא תתאמץ יותר ? זה יכול לעשות בעיה או להשפיע על הראיה לרחוק או שזה לא משנה כל כך ?

כעיקרון אין מניעה לדחות את הטיפול בקטרקט המישני והטיפול המאוחר לא אמור להגביר את תופעת הפלואטרים. רוב האנשים מפסיקים לשים לב לפלואטרים כעבר כ-3 ימים אבל מיעוטם ימשיך להבחין בחלק קטן של הפלואטרים תמיד. אי הרכבת משקפי קריאה או הרכבת משקפיים זולים או לא מותאמים בצורה מושלמת לא פוגעת בראיה לרחוק או לקרוב באופן שישפיע עליה בהמשך. אין בעיה לאמץ עין, גם אם מדובר בעין יחידה.

24/12/2021 | 14:56 | מאת: איתי

מדבריך אני מבין שאם מרכיבים משקפי קריאה פלוס 2 אם לא נשים אותם לא יקרה כלום והמספר לא יגדל ליותר דוגמא פלוס 2.5 והלאה ?

24/12/2021 | 15:04 | מאת: איתי

א. יש פתרון להורדת משקפי קריאה ? תודה

המספר יגדל בין אם תרכיב משקפיים ובין אם לא תרכיב. בגיל 60 בערך המספר מתייצב. יש כל מיני טיפולים להורדת משקפי הקריאה אבל הם לא ממש מוצלחים. אחת האופציות הטובות היא להרכיב עדשת מגע על אחת העיניים לקריאה ועם העין השניה רואים לרחוק.

24/12/2021 | 16:08 | מאת: איתי

אילו עדשות תפרטי בבקשה תודה

כל סוג של עדשת מגע כמובן בהתאמת אופטומטריסט

25/12/2021 | 19:26 | מאת: איתי

ניתן להשתיל עדשה לקרוב על העדשה שכבר הושתלה או שהליך זה מסוכן ובעייתי?

ניתן וזה אכן מסוכן לעשות כזה ניתוח רק בשביל להימנע ממשקפיים

25/12/2021 | 21:00 | מאת: איתי

האם למספר החשיפות בלייזר יאג יש השפעה על העין או חדות ראיה ? איך יודעים כמה חשיפות לעשות בלייזר יאג לפי מה זה נקבע ?

למספר ה״יריות״ בלייזר וכמות האנרגיה יש השפעה על העין. משתדלים לעשות המינימום הנדרש לביצוע הפעולה לפי מהלכה בפועל.

26/12/2021 | 08:59 | מאת: איתי

איזו השפעה על העין יש ?

יותר אנרגיה- יותר סיכון לפתח סיבוכי רשתית- קרע, הפרדות, בצקת

26/12/2021 | 09:31 | מאת: איתי

יש מצב שאם מרכיבים משקפי קריאה אז העין מתרגלת לזה ?

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות