אסטיגמטיזם ועדשות טוריות
דיון מתוך פורום קטרקט בניהול עמותת לראות
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
האם אסטיגמטיזם קרניתי נוטה להשתנות עם הגיל ? מהו האסטיגמטיזם המינימלי המצריך עדשה טורית, כאשר מדובר בעדשה מונופוקלית לתיקון מלא למרחק ? האם ישנם מצבים שלמרות שהבדיקות הביומטריות מצביאות על אסטיגמטיזם של כ- 1.4 D , אין צורך בעדשה טורית ?
כל אסטיגמטיזם מפריע לראיה למרחק וזה מאד אינדיבידואלי יש אנשים ש-1 דיופטר לא מפריע להם ויש שחצי דיופטר מפריע להם. עד 1 דיופטר לדעתי לא הייתי מתקנת. יש סיכוי שאחרי בדיקה מעמיקה ההמלצה תהיה שאין צורך בעדשה טורית למרות 1.4 בביומטריה.
האם האסטיגמטיזם הקרניתי נוטה להשתנות במשך הזמן עם הגיל, במיוחד לאחר גיל 60 ? האם יש זויות מסויימות של האסטיגמציה שבהן אפשר לוותר על עדשות טוריות ?
משתנה מעט עם הגיל, כחצי דיופטר עובר משעה 12 כלומר אנכי לאופקי אם יש לאדם צעיר 0.5 אנכי אז סביר שבגיל מבוגר הוא יתבטל
תודה רבה