בלפריטיס לאחר ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

08/11/2021 | 20:14 | מאת: ניקול

שלום פרופסור אסיה אהוד שמי ניקול בת 71. בדיוק לפני שנה באוקטובר 20 עברתי ניתוח להסרת קטרקט בעין ימין ובנובמבר 20 בעין שמאל בשיטת מונוויז'ן בלייזר, ימין לרחוק ושמאל לקרוב. מיד אחרי הניתוח בעין ימין חשתי סוג של דלקת ואי נוחות בעין הלא מנותחת היינו בעין שמאל. סיפרתי על כך לרופאה המנתחת לפני ביצוע הניתוח, ולאחר בדיקה אישרה את הניתוח בעין שמאל. ומאז כבר שנה אני סובלת מדבקות, בשני העיניים , הפרשה קטנה בזוית העין בבקרים, לפעמים מגרד, בלילה אני רואה כל אור פנס רחוב או רכב כמו זיקוקי דינור וסינוור. בבדיקה נמצא שיש בלפריטיס והוסבר לי איך לטפל, היה לי גם אוביאטיס בעין שמאל, עם כאב ואודם טופלתי בטיפות ומאוחר יותר בוצעה הזרקה של צלסטון, במרפאות חוץ סורוקה. היום 8.11. עברתי בדיקה דרכי דמעות בפלסטיקה, לדברי הרופא תקינה. נמצא 1.שיש עדיין בלפריטיס מתקדמת עם קשקשים MGD++, הרופא ציין שזה כנראה כרוני. 2.פונקטום במנח סביר, אקטרופיון קל בשני העיניים, וסמני יובש. מציינת שבמשך שנה טופלתי בכל מני סוגי טיפות עיניים , הזלפתי טיפות ליובש, נקתי עם מגבונים לעניים מוס לעפעפיים קומפרסים , כעת הרופא רשם משחת ויטאפוס בלילה. אני כבר מיואשת מהמצב שמאוד מאוד מפריע לי, חשה ירידה באיכות החיים, מתקשה לעבור בדיקת עיניים להתקנת משקפיי קריאה בגלל הדביקות בעיניים, נסיתי לעשות זאת מספר פעמיםובשל כך גם מתקשה לקרוא. שאלתי היא האם ניתן להפטר מהבלפריטיס אי פעם? ומה ניתן עוד לעשות לשם כך תודה רבה מראש על מענה בברכה ניקול

בלפריטיס נוטה להחמיר אחרי ניתוח הקטרקט גם מעצם העובדה שהעין עוברת תהליך שמעורר דלקת וגם בגלל הטיפול באנטיביוטיקה וסטרואידים (בטיפות) אחרי הניתוח שמיטיב עם הדלקת אבל מופסק ואז הרבה פעמים מופיעה התלקחות של הבלפריטיס. הדרך לטפל בבלפריטיס הינה בקומפרסים למים וניקוי העפעפיים במגבונים או סבון וכן בעזרת טיפות, משחות וכדורים. בדרך כלל ניתן להרגיע את הבלפריטיס עד רמה שבה היא נשלטת ולפעמים אפילו ניתן להפסיק את הטיפול. באופן מישני יש גם יובש. יובש ובלפריטיס יכולים להסביר את התופעות אצלך אבל ייתכן שיש גם איזשהו צילינדר שגורם להפרעה שציינת שבה את רואה אורות כמו זיקוקי דינור, ייתכן שיש עדיין אובאיטיס מדי פעם ואולי האובאיטיס השאירה תופעות לוואי. בנוסף גם העדשה התוך עינית החדשה, גם עדשה מונופוקלית (ולא מולטיפוקלית שיותר ידועה בכך), עלולה לגרום לסינוורים ותופעות של ראיה של כמו זיקוקין די נור. לכן חשוב לאפל ביובש ובבלפריטיס באינטנסיביות על מנת לשלול את ההשפעות האחרות.

09/11/2021 | 12:42 | מאת: ניקול

תודה על המענה, ניסיתי את כל הטיפולים במשך שנה, כמובן עם מעקב רופאי עיניים בקהילה וגם מרפאת עיניים בסורוקה. ב 8.11 עברתי בדיקה בפלסטיקה דרכי דמעות שנמצא תקין, הרופא אומר שאין עוד אוביאטיס כמו שציינתי עברתי הזרקה של צלסטון בעין שמאל.אצל כל הרופאים שנבדקתי כולל צילומי עיניים קרנית + , oct נמצאו תקינים , אני חוזרת על שאלתי האם הבלפיטריס שהפך לדברי הרופא לכרוני יכול לחלוף אי פעם ?? האם זה חיידק? ומה הם ההשפעות האחרות שעלולים להגרם לפי מה שכתבת , זה קצת מפחיד אותי. אולי תוכלי לכוון אותי לרופא או מרפאה שמתמחה בבלפיריטיס תודה שמתמחה בנושא

אין צורך לפחד. זה לא חיידק. זה לא מסוכן. כדאי להתייעץ עם מומחה קרנית.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות