טיפול מקדים ניתוח לעין יבשה

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

31/10/2021 | 01:31 | מאת: אור

האם רצוי ומומלץ לעשות טיפול לעין יבשה מסוג הטיפולים המומלצים לשיפור איכות הראיה בעין יבשה דווקא לפני ניתוח קטרקט? האם זה עוזר הן לבדיקות המדידה הביומטריות והן להצלחת הניתוח? האם טיפול מקדים שכזה חיוני ועוזר? תודה

אין צורך אלא אם באמת יש יובש

31/10/2021 | 06:58 | מאת: אורי

אכן יש יובש. כבר כמה שנים. ואני לפני ניתוח קטרקט. לא נשלחתי לטיפול. ולשאלתי, אם בכל מקרה של יובש קיימת המלצה קודם הניתוח לעבור טיפול מיוחד (מעבר לג'ל ולטיפות תחליפי דמעות)? איזה סוג של טיפול? תודה רבה תודה

לא בכל מקרה יש צורך בטיפול מקדים. המיכשור של הביטמטריה נותן התראה אם הקריאות לא טובות בגלל יובש ואז או שמבקשים מהמטופל למצמץ או שמטפטים לו טיפה ואם זה קריטי אז לעיתים שולחים הביתה עם טיפול ובודקים שוב בהמשך. אין טיפול אחד טוב ואני מנועה מהמלצות ספציפיות אבל טיפות שמכילות חומצה היאלורונית וללא חומריי שימור זה הטופ.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות