עדשות מסוגים שונים -

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

19/10/2021 | 10:19 | מאת: אדם

מה ההבדל בין iol מולטיפוקליות לבין טריפוקליות כמו panoptix ? מה השוני בין טריפוקליות טוריות לעומת סימפוני טוריות - מבחינת תופעות הלוואי ואיכות הראייה לרחוק ולביניים ? האם בעיניים יבשות קשה יותר להגיע לתוצאה מדוייקת בשימוש בעדשות כאלה לעומת שימוש בעדשות מונופוקליות ? האם מקובל או אפשרי להשתמש בעין אחת בעדשה מונופוקלית לרחוק, ובעין השניה עדשת סימפוני, כדי ליצור סוג של מונוויז'ן ? תודה רבה.

עדשה טורית מתקנת אסטיגמציה ולא משנה עם זה בפלטפורמה של עדשה מונופוקלית או מולטיפוקלית. בין העדשות הטריפוקליות יש ניואנסים ולמשל הפאנאופטיקס מיועדת יותר לנהגים כי אמורות להיות פחותהילותעם העדשה. הסימפוני היא עדשה מונופוקלית שנקראת עדשת EDOF והיא מוסיפה יכולת מסויימת שאינה מובטחת לראיה לטווח בינתיים. כל השילובים אפשריים. פחות מומלץ לשלב טריפוקלית עם מונופוקלית.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות