עניין לייזר בניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

17/10/2021 | 04:38 | מאת: מניה

שלום דר מעיון בתשובות שרשמת, קראתי שרק במקרים ספציפיים הלייזר עוזר. ברשותך, 1.מה הם אותם מקרים ספציפיים? למה הכוונה. 2.והאם חיתוך הלייזר עוזר לקיבוע טוב יותר של העדשה המושתלת?? 3.עם ההתקדמות הטכנולוגית נראה שעדיף בכל מקרה לעשות בלייזר? (אין שיקול כספי) רק יתרונות! האם נכון? תודה

הלייזר לניתוחי קטרקט מבצע כמה שלבים בניתוח. הלייזר לא מתאים לכל מטופל- למשל אם האישון צר מדי כלומר לא מתרחב מספיק עם הטיפות. יש אנשים שקשה להם המעבר בין 2 מיטות משום שהלייזר בדרך כלל מבוצע בשני חדרים שונים. גם השכיבה על מיטת הלייזר לא מתאימה לכל אחד - למשל היא יכולה להיות קשה למי שיש לו בעיות צוואריות או גבנת. הלייזר מסייע בניתוח ויש לו כפי שאני רואה את זה, רק יתרונות. אבל, צריך לשים את הדברים בפרופורציה- היתרון ברוב הגדול של המקרים אינו גדול והעלויות לעומת זאת גבוהות. ישנם מקרים שבהם הלייזר יכול מאד לסייע ואז בהחלט כדאי להתאמץ ובחור בלייזר גם אם יש קושי כלכלי.

17/10/2021 | 14:50 | מאת: מניה

הלייזר עוזר בחיתוך זה הבנתי. האם יש לו השפעה גם על מיקום העדשה בעין בעת ההשתלה והיציבות שלה?? בדגש על הנחה נכונה יותר של העדשה. פחות תזוזות בעין. פחות חשש מירידה בחדות ראיה למשל?. יש כל מיני רעשי רקע בעניין ורוצה לוודא

אולי לא הסברתי את עצמי מספיק טוב. ללייזר יש תמיד יתרון כי אכן הפתיחה המדוייקת של קופסית העדשה תורמת ליציבות העדשה המושתלת ולהורדת תופעות הלוואי של העדשה. אבל, רק בחלק מסויים של המקרים של לו ייתרון משמעותי ממש- למשל כשיש בעיית קרנית מסויימת או כשהקטרקט מאד מתקדם או בגברים שמקבלים טיפול לפרוסטטה.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות