קטרקט מולד - עדשה בדסלוקציה

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

11/10/2021 | 10:40 | מאת: משה מירקוב

ד"ר שלום רב, יש לי שתי ילדים בן ובת שנולדו עם קטרקט מולד שנקרא דיסלוקציה בעדשה. עברו ניתוח עם השתלה של עדשת ארטיזן. לפני הניתוח המספר שלהם היה גבוה מאוד , ולאחר הניתוח ירד ל+2 בערך...ומאז הניתוחים אנחנו במעקב כל חצי שנה...והמספר כל שנה יורד כמעט במספר שלם, עד שהמצב הוא שהבן שלי בן ה-9 (עשה ניתוח בגיל 3) המספר שלו עכשיו הוא כמעט -6 שזה מטורף. השאלה שלי היא : עד מתי זה יהיה ככה? האם יש חלופה אחרת ? עוד כמה שנים יגיע ל-12 או לא יודע כמה אז מה עשינו בזה? יש פתרונות פרקטיים וטובים אחרים.??

המצב הינו לגמרי צפוי וידוע. העין גדלה והמספר גדל איתה. אין דרך לעצור את הגדילה. בעתיד אפשר יהיה לשקול החלפה של העדשה למרות שזה לא מומלץ ועדיף לתקן את המספר שיהיה במשקפיים אם עדשות מגע. גם לייזר להסרת משקפיים יהיה אפשרי.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות