השתלת עדשת מולטיפוקל לרחוק ולטווח הבנוני בניתוח קאטרקט.

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

07/10/2021 | 19:53 | מאת: אבי

בעבר בנתוח קטארקט הייתה אפשרות להשתיל עדשת מולטיפוקל לרחוק ולטווח הבנוני( למחשב וכיוצא באלו). האם עדיין בנמצא עדשה כזו והאם היא מומלצת?

עדשות כאלה קיימות ונמצאות בשימוש נרחב. הן עדשות מצויינות אבל לא ללא תופעות לוואי. בעיקר הן כורמות לראיית הילות וסימוור בלילהה וגם לאובדן מסויים של קרני האור שנכנסות לעין בגלל העיצוב שלהן.

07/10/2021 | 23:16 | מאת: אבי

תודה רבה, האם תופעות הלוואי שציינת קימות גם בעדשה לרחוק בלבד?

הילות קלות יכולות להיות גם עם עדשה מונופוקלית (פוקוס אחד לרחוק או לקרוב).

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות