עכירות משנית, ניתוח קטרקט לפני 4 שנים

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

04/10/2021 | 13:32 | מאת: לאחר קטקרט

קטרקט 4 שנים, יובש 20 שנה, הילו-קומוד וג'ל קבוע. עכירות משנית. יתכן שהדופן האחורית של השק תקרע יותר במהלך/לאחר הלייזר? מה "יחזיק" את העדשה המלאכותית? היפרדות רשתית. האם וכיצד ניתן למנוע? אצל מי שכיח? עוד סיכונים? "עצמים מרחפים" בשדה הראייה-כיצד ניתן להימנע? אם יש כבר מרחפים-האם מגביר הסיכוי לעוד לאחר הלייזר? נטייה של העין? האם סנוור והילות שהחלו לאחר הקטרקט, אמור להשתפר לאחר הלייזר? עם הרבה חששות, תודה מראש

בלייזר שעושים המטרה היא לפתוח פתח עגול בקופסית האחורית שעליה יושבת העדשה. פותחים רק פתח עגול מרכזי כדי שהעדשה עדיין תשב שם בבטחה. לעיתים נוצרות עכירות בזגוגית שצפות בשדה הראיה ואין דרך להימנע מכך ויש סיכוי קטן לקרע או היפרדות רשתית או בצקת במקולה. הלייזר אמור לשפר את הסינוור אבל רק אם הוא נובע מאותה עכירות. אם הסיבה אחרת כמו למשל יובש, זה לא ייפתר. לא בטוח שיהיה שיפור בסינוור ובהילות שהתפתחו אחרי הניתוח. ברובן הן קשורות לעדשה עצמה.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות