ניתוח קטרקט בלייזר. האם יש עדיפות??

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

16/08/2021 | 12:37 | מאת: מניה

האם זה נכון שניתוח קטרקט בלייזר!! עוזר ומסייע ומפחית בעיקר הסיכון לסיבוך של בצקת קרנית או בצקת ברשתית אשר עלולים להיות לאחר ניתוח קטרקט?? תודה

לא. הלייזר הוא סכין משוכלל ולא חיוני. הוא עוזר בעיקר במקרים מאד ספציפיים וכן עוזר למנתח גם במקרים רגילים ופשוטים אבל לא עושה הבדל משמעותי.

16/08/2021 | 14:36 | מאת: מניה

מה הסיבה לבצקת ברשתית כמה שבועות לאחר ניתוח קטרקט? והאם זה יחלוף תוך ההחלמה מהניתוח?

בצקת יכולה לקרות גם אחרי ניתוח תקין לחלוטין. קורית יוצר בסכרתיים וכשיש גורמי סיכון נוספים. הטיפול בטיפות. לפעמים הבצקת חולפת לבד.

16/08/2021 | 15:14 | מאת: מניה

תודה רבה על תשובה מהירה וברורה. ברשותך רק לוודא, האם אלו טיפות סטרואידים הניתנות כמו פורדפורטה,? או סוג אחר ללא סטרואידים. מה נותנים בדרכ? תודה מראש

סטרואידים ומה שנקרא NSAID’s

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות