שאלה בנושא ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

15/08/2021 | 16:30 | מאת: יוסי

לד"ר שלום רב, אני בן 67, עיוור בעין ימין עקב היפרדות רשתית ושבעה ניתוחים שכשלו כולם. בעין הבריאה, עין שמאל, הצליחו להציל אותה והיא עם טמפונדה , חיגור ואחרי טיפול בלייזר החל משנת 2012 ,ובמעקב צמוד ללא שום בעיות, ראיה 6/6, לחץ תוך עיני 12.רשתית צמודה. לפני שנתיים גילו אצלי בעין הזאת התחלה של קטרקט צדדי. שאלותיי: 1- האם במקרה של מצב עין כמו שלי חייבים בהרדמה כללית? מומחה אחד טען שחובה כדי שלא אזוז. 2- האם אפשר לקבל עיוורון כתוצאה מניתוח כזה שייעשה בזמן כלשהו אך ורק בבית חולים ציבורי? האם ישנה סכנה לעין כתוצאה מן הניתוח?האם אתם מכירים מקרים דומים? 3- מהי השיטה הטובה ביותר לניתוח ומתי כדאי לעשות אותו: כמה שיותר מהר או לחכות קצת? מומחה שבדק אותי טען שיש לי לפחות שנתיים -אם בכלל- עד שיגיע הזמן לניתוח. תודה מראש, יוסי

אין סיבה לנתח בבית חולים ציבורי ואין צורך בהרדמה כללית. בכל ניתוח ייתכנו סיבוכים וכן יש חשש להתפתחות הפרדות רשתית בעין שניה לעין שסבלה מהפרדות רשתית. השיטה הטובה היא ניתוח קטרקט סטנדרטי עם או בלי לייזר (הצורך בלליזר ייקבע בבדיקה). מנתחים כשיש הפרעה משמעותית אבל תמיד בעין יחידה מחכים קצת יותר בגלל החשש מסיבוכים. למשל מחכים שהראיה לא תאפשר המשך נהיגה ברכב. צריכה להיות סיבה טובה וגם קטרקט שיסביר את הירידה בראיה.

16/08/2021 | 08:05 | מאת: יוסי

תודה רבה לך!!!

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות