סדר בעניין ראיהלרחוק לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

05/08/2021 | 18:32 | מאת: זהבית

איך זה שיש מנותחי קטרקט שרואים בעין מנותחת לרחוק ; 66. או קרוב לזה.ולא נזקקים כלל למשקפיים. ואחרים , שלאחר ניתוח לרחוק בעין אחת, שהראיה לא מושלמת ולא חדה, ונזקקים מאוד למשקפי ראיה לרחוק. ברמה שרואים טוב רק לטווח ביניים,(פלוס) והיו אמורים לפי דבר המנתח טרום הניתוח שהראיה למרחק תהיה מיטבית. וכנראה לא יהיה צורך במשקפיים לרחוק. איפה הכשל כאן.? התוצאה לא הושגה. אשמח להבנה בעניין. אם תוכלי בבקשה להסביר לי.

2 סיבות עיקריות- או שיש בעיה בעין מלפני הניתוח, מהניתוח או מאחרי הניתוח או שיש בעיה עם התוצאה מבחינת הרפרקציה שלא יצאה מדוייקת- או בגלל מדידות לא מדוייקות או טעות בחישוב. בדרך כלל הסיבה היא או קטרקט מאד מתקדם או עין במדדים לא שגרתיים אבל גם סתם ככה. העין הינה גוף ביולוגי והחישוב של העדשה אינו מתמטיקה מדוייקת.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות