ניתוח קטרקט עם עדשה מונויזיון

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

05/08/2021 | 16:40 | מאת: חגית

שלום ד"ר אני בת 58 לפני חודש עברת ניתוח קטרקט בעין שמאל עם עדשה לרחוק וכרגע אני רואה 6/9 + צילינדר 0.5.(רואה טוב מאד). אני אמורה לעשות בעוד שבוע ניתוח בעיין ימין ואני מתלבטת האם לבקש עדשה למרחק בינוני/קרוב (מעדיפה ביניים) ואז זה יכול לפתור אותי ממשקפיים.( לפחות בחלק מהמקרים). יש לציין שאני שרטטת עובדת כל היום מול המחשב, ובנהיגה משתמשת די הרבה בוייז. שאלותיי הם: 1. האם המונוויזיון לא פוגעת בראיית עומק מרחבית? והאם זה לא מסוכן בזמן נהיגה? 2.הבנתי שיש הילות וסינוורים בלילה והאם זה דבר שמסתגלים אליו? 3.האם שדה הראייה לא מצטמצם במונוויזיון? תודה רבה

1. יש פגיעה מסויימת בראיה המרחבית ובראיית עומק ואומדן מרחקים אבל בעת נהיגה זה בדרך כלל לא מפריע כי עצמים גדולים כן רואים. 2 הילות וסינוורים יכולות להיות עם כל עדשה אבל בעיקר עם עדשות מולטיפוקליות דוקא 3. שדה הראיה זה כמו בתשובה 1

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות