ארבעה ימים אחרי קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

31/07/2021 | 02:04 | מאת: אמיר

היי אני 4 ימים אחרי ניתוח קטרקט והשתלת עדשה לרחוק (אני בן 31). יש לי 2 שאלות: 1.התקלחתי עכשיו (עם המגן) אבל בטעות נפל לי הטוש והשפריץ לי ישר לעין. אני יודע שזה בדיוק מה שאסור שיקרה..העין לא אדומה או משהו ונראית בסדר. יש לי ממה לחשוש? העדשה יכולה לזוז? ממה בעצם חוששים בזה שהעין תקבל מכה? 2. אני עדיין לא רואה חד בעין המנותחת. נגיד שאני רואה כתוביות אז הם יהיו כפולות או עם צלליות כזה. זה עוד ישתפר או שיכול להיות שפשוט אני צריך משקפיים? תודה רבה!

במקלחת צריך להזהר מהמים כי הם פשוט אינם סטריליים, כלומר יש בהם חיידקים ולכן לא רצוי שייכנסו מים לעין בשבועיים הראשונים. אבל זה לא אסון אם באופן חד פעמי זה קרה 4 ימים אחרי ניתוח. הסיכוי שנכנס זיהום מאד מאד קטן. הראיה יכולה להיות עדיין מאושטשת כי עברו רק 4 ימים. אחרי שבוע-שבועיים היא אמרוה להיות טובה ואם לא אז כנראה שתזדקק למשקפיים להשלמה.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות