בעיית מיעוט דמעות מובהקת

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

07/04/2021 | 02:06 | מאת: נתיבה

מזה כמה שנים שסובלת מיובש ומתפקדת רק בזכות טיפות מלאכותיות. סיסטטין ודומיו. העין יבשה וגורמת לתחושת חול בעין וחוסר נוחות. עומדת לעבור ניתוח קטרקט עוד 10 ימים כשהמנתחת מודעת ליובש. בקריאה בפורום שלך(המדהים) את מייעצת לא פעם לפנות לתחום אוקולופלסטיקה לברור צינור הדמעות. האם כדאי לי לפנות. ? כמי שסובלת מיובש ואידוי דמעות משמעותי כפי שניסחה הרופאה.!!!האם תחום אוקולופלסטיקה יכול להושיע אותי מעניין היובש וחוסר דמעות מובהק ? אולי כדאי לפני ביצוע ניתוח קטרקט בעוד 10 ימים?? תודה

יובש בדרך כלל לא מפריע בחלמה מניתוח הקטרקט, מאז שהניתוח מבוצע בחתך מאד קטן. הטיפות שמטפטפים אחרי הניתוח, שמכילות סטרואידים, אפילו מיטיבות עם היובש. כך שאין דחיפות לטפל בכך לפני הניתוח. באופן כללי מה שהפלסטיקאי יכול לתרום הוא- בדיקה של מצב העפעפיים- אולי ישנה בעיה שמוסיפה ליובש. בנוסף- הוא יכול לסגור את הפונקטי- פתחי ניקוז הדמעות החוצה מהעין. זה יוצר מצב שבו הדמעות והטיפות נשארות יותר זמן בעין. לפני סגירת פונקטי הייתי מנסה טיפות בשם רסטזיס שיכולות לשפר את היובש משמעותית.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות