דלקות אחרי ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

31/03/2021 | 11:27 | מאת: ניקול

שלום ד"ר מיכאלי. אני בת 70 עברתי ניתוח קטרקט לפני 5 חודשים בשני העיניים בלייזר בשיטת מונוויז'ן. עין ימין לרחוק רואה יחסית טוב. עין שמאל קרוב /ביניים מינוס 1.5 אני לא רואה טוב ולא מצליחה לקרוא צריכה להתאים משקפיים. אני סובלת מדלקות חוזרות מאז הניתוח שסה מאוד מפריע לי. קיבלתי מס טיפות עינים מרופא בקהילה להקל על הדלקת לא עזר הדלקת חזרה.על בנוסף אני רואה נקודות שחורות באור שמש ועצמים מרחפים. בלילה אורות פנסי הרחוב נראים כמו זקוקי דינור. חזרתי לרופאה המנתחת שלי לאחר בדיקה כמובן עם הגדלת אישונים טענה שהכל בסדר והעיניים שקטות ופטרה אותי עם טיפות סיסטנס. בבקשה אם ניתן לעשות משהו אני מיואשת ומודאגת איכות החיים שלי ירדה , לא מצליחה לעשות משקפיים בגלל הדלקת. אני מצטערת שעברתי את הניתוח.

התופעות שאת מתארת קורות מדי פעם. למרות שלא רואים סימנים מיוחדים בבדיקה, יש תחושה של דלקת ויובש ואי נוחות. יש סיכוי טוב מאד שעם הזמן הדברים פשוט לאט לאט ישתפרו. את יכולה להוסיף קומפרסים חמים וניקוי עפעפיים עם מגבוני ניקוי מיוחדים לעפעפיים. טפופי מספר פעמים טיפות כמו מה שהומלץ לך ואפשר גם בצורת ג׳ל ללילה. אם לא יחול שיפור עוד חודש, כדאי להתייעץ עם אוקולופלסטיקה, כדי לבדוק את דרכי הדמעות והעפעפיים.

31/03/2021 | 21:01 | מאת: ניקול

תודה על התשובה המהירה. איך מגיעים לרופא אקולופלסטיקה האם יש רופא כזה בקהילה? ומי צריך להפנות אותי, האם ניתוח קטרקט יוצר בעיה עם דרכי הדמעות? הרופאה המליצה לי היום להזליף טיפות ויגמוקס בנוסף לסיסטנס. האם טיפות אלה מוכרות לך, הם טיפות שהשתמשתי מיד אחרי הניתוח במשך חודש יחד עם נובנק תודה

ויגמוקס זה אנטיביוטיקה. ייכן שבכל זאת חשדה בזיהום כלשהו. רופא מומחה לאוקולופלסטיקה יש בבתי החולים וגם דרך הביטוחים המשלימים של קופות החולים.

01/04/2021 | 02:11 | מאת: ניקול

האם ניתוח קטרקט יוצר בעיה עם דרכי הדמעות ? * למה אני רואה את תאורת הרחוב בלילה או אורות של רכבים כמו זיקוקי דינור ? * מה הסיבה לנקודות השחורות שאני רואה ועצמים מרחפים בעיקר באור ? תודה *

ניתוח קטרקט יכול ליצור באופן עק בעיה בעפעפיים או בדרכי דמעות. הסינוור מתאורה יכול לנבוע מיובש וגם מתופעות לוואי של העדשה החדשה. זה בדרך כלל משתפר מאד עם הזמן. הנקודות השחורות יכולות להיות דבר ישן שקודם לא שמת לב אליו וגם שינויים בזגוגית העין אחרי ניתוח. גם זה משתפר עם הזמן.

01/04/2021 | 10:10 | מאת: ניקול

תודה על התשובות אם לא מטפלים בדרכי הדמעות כי הייתי מספר פעמים אצל רופא עיניים בקהילה,שאפילו לא העלו את זה, נשמע כאילו שאינם יודעים שתתכן בעיה במוביל הדמעות ואף הרופאה שניתחה אותי לא ציינה את זה, המצב שאני נמצאת בו יהפוך להיות תמידי? אני ממש חוששת , וגם לא יודעת איך להעלות את זה בפניהם שקיבלתי את המידע הזה מהפורום מומחים. תודה

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות