הפרעה בעקבות ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

22/03/2021 | 14:36 | מאת: טלמון

ביצעתי ניתוח קטרקט לפני כחודש בעין שבה חור מקולרי חלקי. לטענת המנתח החור זקוק למעקב בלבד. שיפור הראיה היה להפליא כולל הפחתה בצילינדרְ לחצי צילינדר. לאחר 4 שבועות מופיע כתם לבן שחולף וחוזר ומפריע מאוד בראיה. בעבר כבר סבלתי מפלוטרס שהתרגלתי אליהם. כיום בלתי נסבל. האם קשור לניתוח שעברתי?האם במצב כזה נכון לבצע ניתוח קטרקט גם בעין השנייה?

סביר להניח שהכתם הלבן הוא תופעה שקשורה לניתוח. כדאי לעשות צילום OCT ליתר בטחון ואם הכל יציב לחכות בסבלנות. עבר רק חודש. רק כשתרגיש טוב יותר או שכבר המצב יתייצב ולא ישתנה, כדאי לחשוב על העין השניה.

22/03/2021 | 16:00 | מאת: טלמון

תודה רבה ושאלת הבהרה ברשותך. אם זו תוצאה של הניתוח יש מה לעשות?/לתקן?. ברצוני להדגיש כי יש פער גדול כעת בין שתי העיניים מה שלבדו גורם לי לסבל רב

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות