עיניים כאב

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

31/01/2021 | 06:16 | מאת: אאא

שלום אימי בת 89 הסובלת מבעיות עיניים שנים היא לקויית ראיה בחודשים האחרונה ען בבצד שמאל שיש לה בו קטרקט אדומה ודומעת וזה מציק לה כמובן שרופא עיניים אמר שבגיל כזה לא מומלץ לעבור ניתוח, הבעיה שזה מציק היא קיבלה טיפות ומשחה שממש לא עזר לה היא ברושי רואה בעין זו מה כדאי לעשות האם יש משהו שיכול להקל על זה? תודה

לא ניתן להבין מה הבעיה דרך ההודעה. אין קשר בין הגירוי המתואר לקטרקט וליכולת לעבור ניתוח. צריך לחזור לרופא או ללכת להתייעצות נוספת ולשנות את הטיפול כנראה. ולגבי ניתוח- הגיל כשלעצמו אינו מהווה בעיה. ייתכן שישנם שיקולים אחרים כמו העובדה שהיא גם ככה רואה מעט או שהניתוח צפוי להיות מורכב מסיבות אחרות בעין הספציפית שלה.

31/01/2021 | 08:46 | מאת: אאא

שלום הסיכונים בניתוח שעין אחת יכולה להיות עיוורת לגמרי כי מה שהבנתי האישון פגום כל שמצב זה עדיין יכולה עוד טיפה לראות, יד לה גם מחלות רקע לחץ דם כלוסטרול , השאלה האם ניתוח כזה הוא הרדמה מלאה? והאם האדום והדמע בעין זה יכול להיות גורם אחר שח הבעיה ולא שייך לזה ואולי היא זקוקה לטיפול אחר? תודה

הניתוח בדרך כלל בהרדמה מקומית. כתבתי כבר שאין קשר בין האודם והדלקת לקטרקט.

31/01/2021 | 11:28 | מאת: אא

שלום לפני שנים היינו אצל רופא עיניים שאמר שניתוח יכול לגרום לעין שלה להיות עיוורת בעין אחת משום שיש לה בעיות באישון אחד , הראיה שלה באמת לא חדה והיא לקויית ראיה בלי קשר לקאטרט ממה יכול להגרם אודם בעין ודמעות? תודה

סיבות לאודם יכולות להיות דלקות שונות, יובש, אלרגיה וגם לחץ (אבל זה יותר נדיר)

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות