ביצוע ניתוח למי שסובל מסחרחורות בשכיבה על הגב

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

17/01/2021 | 04:20 | מאת: אנאבל

שלום ד״ר אני סובלת שנים מסחרחורות קשות מאד שנמשכות שעות רבות אם היא שוכבת על הגב ולכן כבר שנים נמנעת מכך. בנוסף אציין שהיא חולת פרקינסון ( רעד עדין ולא כל הזמן). בדל החשש מה סחרחורות נמנעה מלעשות ניתוח קטרקט אך המצב הולך ומחמיר. האם ניתן לבצע את הניתוח בשכיבה לא מלאה אחורנית? למשל בזוית של 45 מעלות בערך? תודה רבה

בעיקרון לא. זוית של 45 מעלות ממש בעייתית. אפשר בזוית קטנה ואפשר גם להעזר בהטיה של המיטה, להרים רגליים קצת כלפי מעלה כך שבסופו של דבר הראש מתיישר יחסית.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות