צילינדר לעדשה טורית בניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

02/01/2021 | 20:52 | מאת: דודי

שלום, רופא הקופה המליץ על ניתוח קטרקט וכן עדשה טורית על אף שנמצא צילינדר של 1.5. אני שוקל לעשות את הניתוח באופן פרטי. האם יש צורך בעדשה טורית באסטגמטיזם כל כך נמוך? מהו הצילינדר שממנו צריך להתחיל לחשוב על עדשה טורית? תודה רבה!

כעיקרון אם המטרה שלך לא להזדקק למשקפיים למרחק אז כל דרגה של צילינדר יכולה להפריע ומעל 1-1.25 חייבים במצב כזה לתקן. אם לא אכפת לך להרכיב משקפיים אז אין צורך לתקן ברמה כזו. מעל 2-2.5 אני כן ממליצה גם למי שרוצה להמשיך להרכיב משקפיים אבל אין חובה.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות