טריפוקלי או מונוויזן

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

04/11/2020 | 13:44 | מאת: מיכל

שלום , אני בת 40 . קטרקט חמור בעין שמאל (-4) . צילינדר 1.5 בעין שמאל . עין ימין (-3.5) יש קטרקט, אבל פחות מתקדם. אין בעיות עיניים אחרות . מאוד מתלבטת איזו עדשה לשים בעין שמאל. - רב היום מול מחשב או קוראת. - גם עובדת בחוץ בשטח , רוצה לראות טוב לרחוק ונוהגת למרחקים ארוכים. - אוהבת לטייל ורוצה לשמור על ראיית לילה כלשהי. מה הכי כדאי עם הכי פחות תופעות לוואי ? הרבה הרבה תודה בגלל שמטיילת

העדשה שנותנת ראיה הכי טובה ועם תופעות לוואי מופחתות- עדשה מונופוקלית. לדעתי הכי טוב להשאר קצרת רואי כמו היום רק קצת פחות- מינוס 2.5 ואפשר אפילו להשאיר את הצילינדר לא מתוקן או לתקן אותו עם עדשה טורית (שהיא לצורך העניין עדשה מונופוקלית)

17/11/2020 | 20:02 | מאת: מיכל

תודה רבה ד"ר מיכאלי יקרה . עזרת מאוד . אשמח לשמוע - מה החסרון בעדשה טריפוקאלית ? האם היא מאפשרת חדות ראייה וראייה בלילה ?

עדשה טריפוקלית מאפשרת ראיה טובה גם בלילה אבל כן גורמת להילות משמעותיות סביב מקורות של אור. למשל לנהגים מקצועיים שנוהגים הרבה בלילה, זה לא מתאים. בנוסף היא גורמת לאבדן של אחוז מסויים של אור, עד 14%.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות