קטרקט מורכב עם PXF וגלאוקומה

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

29/10/2020 | 12:20 | מאת: יוסף

אבי בן 82 חולה סכרת , יש לו קטרקט שלא טופל כבר זמן רב , בנוסף התברר שיש גלאוקומה שמאוזנת בטיפות . כמו כן בעין יש PXF . מבירור שערכנו זה ניתוח מורכב , שלא נעשה בשיטות החדשות (כגון PACO) אלא כמו לפני כמה עשורים TUNNLE . בנוסף הבנו שזה ניתוח עם תפרים בעין . האם אין מקום שמנתח את זה בצורה מוצלחת ושיטות יותר עדינות (לייזר וכד ) למרות המורכבות

היום בשיטה של לייזר בניתוח קטרקט אפשר לנתח גם מקרים מורכבים עם קטרקט מתקדם. לא כל עין מתאימה ללייזר אבל שווה ללכת למקום שיש בו לייזר לניתוח קטרקט ולבדוק אם יכול להתאים.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות