ניתוח קטרקט ידני בשילוב עם migs

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

06/08/2020 | 22:21 | מאת: משה

שלום רב, יש לי גלאוקומה מתקדמת, קטרקט התחלתי ודיסטרופיית פוקס. אני מעדיף ניתוחי migs על פני טרבקולקטומי. אבקש לדעת אם ניתן לשלב ניתוח migs עם ניתוח קטרקט ידני, כלומר ללא פאקו, אלא sics, (כדי למזער נזק לאנדותל ולהימנע מהחרפה של בצקת קיימת), והאם יש בארץ מנתחי קטרקט בשיטה ידנית, או שהפאקו והלייזר הן שתי השיטות היחידות? בתודה מראש.

איני מסוגלת לספק שם של מנתח כזה. בכל אופן אם ישנה כבר בצקת בכלל יש הצדקה לשקול ניתוח משולב עם השתלת קרנית למלרית. בכל אופן ניתוח קטרקט בשיטת פמטו לייזר ופאקטאמולסיפקציה הם האופציה המומלצת.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות