עצות ומידע לגבי ניתוח קטרט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

30/07/2020 | 15:14 | מאת: לי

היי אני בת 55 ומורה .אני אמורה לעשות קטרט. הציעו לי כמה הצעות ואני לא יודעת במה לבחור. א. קרוב קרוב ב. רחוק רחוק ג. רחוק קרוב ד. קרוב/ רחוק בינוני רציתי לדעת מה הכי מומלץ למצבי. האם עדשות שונות לא יגרמו לחוסר איזון או בעיות אחרות? ומה קורה אם עושים קרוב קרוב או רחוק רחוק מה עם המרחק הבינוני? הבעיה שאני צריכה להחליט לכל חיי , אשמח אם תרשום גם יתרונות או חסרונות

התשובה המדוייקת צריכה להתבסס על המדידות של העיניים שלך. לפי מדידת הביומטריה בעיקר שאותה עושים לפני ניתוח. באופן כללי למורים יש צורך בארבע עיניים 😜אבל מכיון שזו לא אופציה- אם את רוצה להסתדר ללא משקפיים רוב הזמן אז עדיף עין אחת לרחוק ועין שניה למינוס 2 שזה טוב לרוב הדברים מקרוב. אולי מעט תצטרכי להתקרב למחשב אבל את רוב הדברים תוכלי לקרוא ללא משקפיים. זו בעיני פשרה מצויינת.

30/07/2020 | 20:02 | מאת: מילי

תודה על התשובה , אבל כל האופציות פתוחות לפני דיברתי עם הרופא ואני צריכה להחליט. הבנתי שיש השפעות של רחוק וקרוב ולוקח זמן עד שמתאזן. הציעו לי גם קרוב בינוני מה ההבדל? והאם אין לזה השפעות ? האם עדיף?

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות