שנה אחרי ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

27/06/2020 | 21:10 | מאת: אלינור ים

בת 46. לפני שנה ניתוח קטרקט ב 2 העיניים. מאז העיניים מחזירות אור מהאישונים בזוויות אור מבויימות..בעיקר בלילה. איך אפשר להיפטר מתופעת הלוואי המעצבת??

התופעה ידועה ואין לה פתרון טוב. משקפיים עוזרים כי המסגרת מקלה את העניין. אפשר לנסות טיפות שמרחיבות קצת את האישון או טיפות שדוקא מכווצות אותו.

28/06/2020 | 09:10 | מאת: אלינור

תודה רבה על התשובה המהירה..עד שנפטרתי ממשקי ראייה...לא אחזור להרכיב. ממש מבאס עניין ההשתקפות. לא ידעו אותי שסו אחת מתופעות הלוואי. למה לא רואים את התופעה באנשים מבוגרים?

זה לא קשור לגיל. זה כנראה קשור למבנה פנימי של העין והרשתית וגם משתנה בסוגי עדשות שונות (עיצוב שונה, חומר שונה). אם זה מופיע בעין הראשונה אז בדרך כלל בשניה מנסים להשתיל עדשה אחרת ולפעמים בשניה זה לא מופיעה ולפעמים כן. ההסבר לתופעה גם לא לחלוטין ברור.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות